Logo ICO

Notícies

Webcam de mallerenga blava al Parc de Collserola

05 de maig

Al Parc Natural de la Serra de Collserola les mallerengues blaves han ocupat la caixa niu amb webcam que tenen al Centre d'Informació. Les mallerengues han post, ni més ni menys, que 10 ous i des de fa 5 dies els estan covant, gairebé una setmana més tard que l'any passat.

L'activitat a l'interior de la caixa niu es pot seguir des d'aquest enllaç

Ara podeu veure les mallerengues covant (és interessant veure que ni tan sols així sembla que parin quietes!) i, si tot va segons el calendari previst, la setmana vinent haurien de néixer els pollets, moment en el qual l'activitat passa a ser senzillament frenètica.

Els ocells petits ponen un ou al dia i no comencen a covar fins que completen la posta per tal que l'eclosió dels ous se sincronitzi (estudis demostren que si l'eclosió és síncrona la supervivència dels adults és major). Només quan ponen l'últim ou, llavors comencen a covar i just això és el que estan fent aquestes mallerengues des del dia 1 de maig.

Us aconsellem que dediqueu una estona a mirar-ho i, tenint en compte la programació de les televisions avui en dia, potser ho trobareu força més distret que veure la tele!

Mallerenga blava (Foto: Jordi Bas)

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.