Logo ICO

Notícies

Entrada de dades històriques de nius: una gran contribució!

25 de juny

Molts ornitòlegs de Catalunya que han treballat amb caixes niu al llarg d'anys tenen moltes dades de gran valor que serà una llàstima que no surtin de les seves fitxes i blogs de notes.

Per això, fem la crida a tots aquells que tinguin dades d'aquest tipus, no importa de quina espècie ni quan antigues siguin, a que ajudin a la incorporació d'aquestes dades al nius.cat. Sabem que això pot ser una feina molt pesada perquè la introducció de dades a la web, malgrat que és senzilla, pot significar moltes hores de feina.

Però aquí tenim una bona notícia: només cal que ens passis les fitxes o blogs i les introduirem nosaltres. Senzillament traient la pols que segur cobreix els papers on tens la informació, ens ho entregues i tenim diferents persones que voluntàriament passaran les dades al sistema.

Agraïm als voluntaris que s'han ofert per dedicar unes hores desinteressadament a fer la introducció de dades i també als ornitòlegs -generalment amb algunes canes- que han començat a rebuscar en els seus arxius les seves dades de dècades anteriors.

En aquest sentit, volem agrair molt especialment la feina del company Jaume Marsà, que ha introduït 138 nius de diverses espècies, entre elles 67 nius de mallerenga d'aigua, un ocell del que hi ha relativament poques dades de cria. Jaume va penjar dotzenes de caixes niu al Ripollès entre els anys 1980 i 1990, que han proporcionat tot aquest volum d'informació.

Fer aquesta col·laboració per part nostra, significa la diferència entre que les nostres dades de nidificació continuïn acumulant pols en un calaix o serveixin per contribuir al coneixement de la biologia de cria dels ocells i, en última instància, per ajudar a dissenyar polítiques de conservació eficaces.

Vols col·laborar? Posa't en contacte amb nosaltres i anem per feina!

Mallerenga d'aigua (Poecile palustris)

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.