Logo ICO

Notícies

Caixes niu a la Pineda del Remolar (Viladecans)

13 de març

L'ICO hem estat col·locant caixes niu a la finca de la Pineda del Remolar, en el marc del conveni que tenim amb l'Ajuntament de Viladecans per realitzar-hi activitats de recerca i educació.


La Pineda del Remolar ha estat molt utilitzada en els cursos d'Identificació de l'ICO per fer les pràctiques d'observació i escolta de passeriformes, així com per algunes activitats d'educació ambiental amb escoles.


Actualment hi ha unes quantes desenes de caixes amb un alt nivell d'ocupació que en el seu moment van ser penjades amb accions de Responsabilitat Social Corporativa organitzades per Acciónatura. Les noves caixes les hem estat situant en la zona que no fou coberta per les actuacions anteriors amb la intenció de fer un seguiment global dels ocells nidificants de l'espai. També es faran servir per fer-hi pràctiques de seguiment de nius en el curs de nidificació que duem a terme durant la primavera, ja que l'espai, tancat al públic i en un entorn de molt alta diversitat d'ocells, és idoni per fer-hi aquest tipus de pràctiques.


La Pineda del Remolar limita amb la maresma del Remolar i són els terrenys que antigament ocupava el Càmping Toro Bravo que van ser recuperats fa aproximadament 10 anys per restaurar l'espai. En aquesta finca, d'unes 40 ha, s'hi estan duent a terme activitats de recerca amb espècies amenaçades en les que hi participen, entre d'altres, el Zoo de Barcelona i l'Institut d'Estudis Ictiològics.

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.