Logo ICO

Notícies

Tudons amics

20 d'abril

Com cada any, a les notícies de NIUS.CAT ens fem ressò de nius d'ocells en llocs curiosos, propers a les persones o que tenen alguna característica destacable.Tenim aquí un altre cas d'un niu de tudó a Vic criant en una jardinera en un balcó.


Segons ens informa Berta Solà, els adults ja han post dos ous i han començat a covar. Òbviament, estan amatents als moviments de la casa però toleren força bé la presència propera dels propietaris de la casa que, a més, intenten facilitar-los la nidificació tan com poden.


Cal dir que en casos que vulguem que els ocells que han fet niu prop de casa es mantinguin així, no els hem de posar menjar a prop del niu. Els ocells distingeixen bé què fan en cada cas i saben que l'alimentació està molt diferenciada de la nidificació. A més, si el menjar atrau altres espècies d'ocells, les molèsties al niu poden ser importants i els seus ocupants poden acabar abandonant-lo. Si volem proveir-los de menjar, ho podem fer, però cal fer-ho separat del niu a una distància a la que veiem que l'enrenou d'ocells a la menjadora ja no afecta els ocupants del niu, especialment quan estan covant.

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.