Logo ICO

Notícies

MÒDUL OCELLS I BOSCOS

02 de juliol

Observeu que a NIUS.CAT teniu una nova opció al menú superior amb el nom de "Ocells i Boscos". En aquest apartat podreu trobar informació sobre la importància dels boscos per la salut de la terra en general, les característiques dels boscos més atractius per la fauna, el paper dels ocells en l'ecosistema forestal i molts enllaços a vídeos que us ajudaran a entendre més la interconnexió entre tots els components que formen allò que anomenem bosc.

Després de llegir la informació podeu fer un test d'autoavaluació per veure si els vostres coneixements sobre ocells i boscos progressen adequadament. El test de 10 preguntes de resposta múltiple us preguntarà sobre conceptes que haureu llegit en el mòdul però també us preguntarà algunes coses que només es poden saber si tens una mica d'experiència de camp. Creus que coneixes què és i què hi ha en un bosc? Només hi ha una forma de saber-ho: posa't a prova i fes el test!

El mòdul ha estat possible gràcies al finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest marc, s'estan realitzant xerrades sobre la temàtica de la importància dels ocells en els boscos destinades a col·lectius que hi estiguin interessats. Si ets d'alguna associació, esplai, grup naturalista o entitat que vulgui organitzar una xerrada, comunica'ns-ho i estarem encantats de fer-ho. A més, disposem de caixes niu per entregar als participants (fins a un màxim de 20 per sessió) que es comprometin a fer-ne el seguiment a NIUS.CAT. Vols col·laborar i aconseguir una caixa niu? Només ens ho has de dir!

Equip NIUS.CAT

 

Els boscos, com aquest frondós bosc caducifoli de Rupit, són un ecosistema que fascina els amants de la natura

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.