Logo ICO

Notícies

Participa al concurs Nius.cat

24 d'abril

Per celebrar la diada de Sant Jordi i premiar la vostra dedicació al projecte Nius, engeguem un concurs nou en el que podeu guanyar un pack consistent en una caixa niu, un pòster del projecte Nius i una samarreta ICO.  

Com puc participar?

Es tracta d'introduir el màxim nombre d’intents de cria entre els dies 23 d’abril i 31 de maig. És imprescindible que seguiu acuradament les instruccions que trobareu a la pàgina web observant el codi de conducta del projecte. 

Qui pot participar?

Qualsevol persona, sigui sòcia de l'ICO o no, que tingui interès en l’ornitologia i vulgui col·laborar a omplir els buits de coneixement sobre la reproducció de les espècies d’ocells que nidifiquen a Catalunya.

Puc posar dades de caixes niu?

Es poden posar dades de qualsevol niu d’ocell de Catalunya, tant sigui un niu artificial com natural.

Com sabré si he guanyat?

Comunicarem el guanyador/a durant la setmana següent a la seva finalització a les xarxes socials de l'ICO Facebook, Twitter i Instagram (@icocells). Contactarem individualment amb el guanyador per comunicar-li.

Si guanyo, com obtindré el premi?

El premi es podrà recollir a la nostra oficina del carrer Girona, 168 de Barcelona o es podrà enviar al destinatari a ports deguts.

Animeu-vos a participar, la ciència, els ocells i vosaltres en sortireu guanyant! 

L'època de cria comença aviat el 2017

24 de març

Força aficionats a l'ornitologia estan comunicant des de principis de març ocells que estan començant a fer niu o fins i tot que ja han tret niuades. Per exemple, ja sabem de polls envolats de garses i merles en unes dates força primerenques.

Al Projecte Nius podeu veure ja algunes dades que han entrat els col·laboradors: mallerenga blava i emplomallada, cotorretes de pit gris, garses i merles, entre d'altres. La mallerenga emplomallada és la primera que comença a criar de les nostres mallerengues, juntament amb la cuallarga i la petita també molt primerenques. En canvi, les mallerengues blava i carbonera, les més comunes del país, són una mica més tardanes. 
Recordeu que a l'opció Cronograma podeu veure les dates de construcció de niu, posta i envol dels polls. 

M. del Carme Rovira penja la primera fotografia de 2017 amb aquesta mallerenga emplomallada disposada a entrar al seu niu natural en un forat d'un arbre amb data de 1 de març.

Mallerenga emplomallada. Foto: M. del Carme Rovira

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.