Logo ICO

Notícies

Resum del projecte Nius 2017

29 de desembre

L’any és a punt d’acabar, i per això creiem que aquest és un bon moment per tirar la vista enrere i veure quina ha sigut la participació en el projecte Nius durant aquest 2017.

Es van registrar 204 intents de cria, el que suposa una disminució del 12% respecte del 2016. D’aquests intents de cria, el 39% van ser en nius artificials i el 60% en nius naturals. El 37% dels intents de cria registrats es van donar en nius fets a edificis, el 47% en nius a branques o troncs vius, el 3% a arbusts i el 3% restant a altres tipus de localitzacions.

Es van registrar 36 espècies, la més abundant el pardal xarrec amb 48 intents de cria introduïts, seguit de la mallerenga carbonera i l’oreneta cuablanca. Cal destacar que per primera vegada es va introduir un niu de teixidor al projecte Nius, l’autor de la dada va ser en Carlos Martínez Valls.

 

31 han sigut els participants que han introduït dades durant el 2017, sent el que més n’ha introduït en Carlos Martínez Valls. Volem agrair a tots els que feu possible que el projecte Nius continuï ben viu, perquè gràcies a les vostres aportacions cada dia sabem una mica més sobre el món que ens envolta. 

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.