Logo ICO

Notícies

Resultats projecte Nius 2021

26 d'octubre

A continuació us fem cinc cèntims de com està anant el projecte Nius el 2021. S’ha de tenir en compte, per això, que les dades no es poden donar per definitives, ja que, a hores d’ara, encara s’estan entrant intents de cria d’algunes espècies tardanes, com l’òliba, per exemple. 

En primer lloc, cal destacar que la participació ha patit una desacceleració important respecte al període 2018-20, quan havíem assolit xifres rècord any rere any, amb un màxim de 587 intents de cria l’any 2020. En aquest cas sembla que els diversos confinaments van afavorir la participació en el projecte. Cal veure què passarà els pròxims anys.

Pel que fa al nombre d’intents de cria per espècie, com sempre el pardal xarrec és l’ocell del qual s’han entrat més dades, seguit de la mallerenga carbonera i la blava. Cal destacar els dos intents de cria de falcó pelegrí, una espècie de la qual encara no teníem dades, així com l’intent de cria de gralla (únicament 2 abans) i el de mussol banyut, que ha representat la 4a dada per aquesta espècie.

En tot cas, com sempre, donar les gràcies a tots els participants i animar-vos a seguir entrant dades la temporada vinent.

Salut i bon birding!

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.