Logo ICO

Notícies

El projecte Nidum

16 de maig

L’any 2012, l’associació Miloca va iniciar el Projecte Nidum  un projecte educatiu que té per objectiu acostar la natura a les escoles a partir de la construcció i seguiment de caixes niu. Amb l’ajuda de Miloca, els nens i nenes participen en totes les fases del projecte, des de la construcció de les caixes i la col·locació d’aquestes en zones properes a l’escola, fins a la revisió i recollida de dades.

El fet de treballar a prop de l’escola, en un entorn conegut i abastable, propicia la motivació dels alumnes. Justament és aquesta contextualització de l’aprenentatge el que fa que els nens i nenes sentin curiositat, es motivin i participin activament en les activitats.

Com en el cas de Sant Esteve de Guialbes, el seguiment del cicle reproductor es fa seguint el protocol del projecte Nius, de tal manera que les dades obtingudes durant la revisió de les caixes també esdevenen útils per seguir els paràmetres reproductius dels ocells a nivell de tota Catalunya.

Properament trobareu al web del projecte materials didàctics específicament preparats per a treballar la nidificació dels ocells i, en particular l’ús de caixes niu, en l’entorn escolar. Us ho farem saber aquí tan aviat com estiguin a punt!

Gabriel Gargallo i Elisenda Navarro

 

Els participants del projecte Nidum es familiaritzen amb el mètode cientí­fic d'observació i recollida de dades a l'hora que fan valuoses aportacions al seguiment dels ocells a través de nius.cat

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.