Logo ICO

Notícies

Algunes dades de 2023

09 d'octubre

Ara que ja hem deixat enrere l’època de nidificació de la major part dels ocells que crien a casa nostra, és un bon moment per donar un cop d'ull a les dades que s'han entrat en el projecte NIUS.

S’han obtingut dades d'un total de 36 espècies, essent el pardal xarrec, la mallerenga carbonera i la blava les tres amb més intents de cria. Contràriament, hi ha 16 espècies de les quals només se n'ha entrat un. Entre aquestes darreres, cal destacar l’intent de cria amb èxit, per segon any consecutiu, d’un ocell del qual s’estima que a Catalunya només hi crien entre 30 i 100 parelles: la cotxa cua-roja. Aquestes dades provenen d’una localitat prop de Ripoll i la reproducció s’ha dut a terme en niu artificial.

També és curiosa la dada de dos nius de gavina vulgar que han produït polls. La curiositat rau en el fet que, en primer lloc, aquests dos nius estaven localitzats en un parc urbà de Barcelona i, també, que és la primera dada que tenim dades d’aquesta espècie en tota la seqüència històrica.

 

Sigui com sigui, moltes gràcies a tots els participants en el projecte!

 

Foto d'arxiu. Reserva Riet Vell. Delta de l'Ebre

Nius és una iniciativa de l'Institut Català d'Ornitologia.